IniciAppTordera també participa amb els tallers de Grups de Suports Emocional i...

Tordera també participa amb els tallers de Grups de Suports Emocional i Ajuda Mútua (GSAM)

Des de la regidoria de gent gran i atenció a la persona amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, s’ha posat en marxa els Tallers de Grups de Suports Emocional i Ajuda Mútua (GSAM). Un recurs que ofereix donar suport i reduir l’estrès des les persones cuidadores de familiars en situació de dependència. 

L’objectiu és generar vincles de relació, de suport i d’ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria. 

La responsabilitat de tenir cura d’una persona dependent pot ocasionar esgotament físic i emocional, de manera que les persones cuidadores necessiten suport i descans tant per garantir el seu benestar com per proporcionar a la persona amb dependència una atenció òptima. Així ho assegura la regidora de l’àrea de serveis socials, Toñi Garcia.

Taller suport 1

El programa de Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua de la Diputació de Barcelona va començar l’any 2009 i, des d’aleshores, és un dels recursos que més sol·liciten els ajuntaments i que s’amplia cada any. Així, el 2010 es van organitzar grups a 22 municipis, mentre que l’any 2018 van ser 76 municipis els participants. Aquest any 2019 són 86 els municipis que han demanat a la Diputació de Barcelona suport per organitzar un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua.

Els grups estan formats per entre 16 i 20 persones cuidadores. Funcionen al llarg de 10 o 16 sessions, d’una durada d’hora i mitja cadascuna. Es tracta d’un espai de relació i intercanvi d’experiències, pensat per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física de la cura. La regidora Toñi Garcia explica que  amb l’ajuda d’un professional de la psicologia, les persones cuidadores  poden trobar estratègies per gestionar millor les seves necessitats i conflictes, així com les emocions i sentiments que sorgeixen durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.

Taller suport 2

Alhora, els grups aporten informació sobre els diferents recursos de suport existents al territori. Toñi Garcia recorda que si algú vol participar en aquest taller encara es poden incorporar.

Taller suport 3

Aquest servei, que la Diputació desenvolupa en col·laboració amb els ens locals i entitats del sector, contribueix a reduir l’impacte negatiu que de vegades poden experimentar les persones cuidadores i, per tant, a millorar també la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència.

ÚLTIMES NOTÍCIES