El TSJC desestima el recurs contra la suspensió de les obres d’ampliació de la C-32


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que la Generalitat de Catalunya i l’empresa concessionària de les obres d’ampliació de la C-32 (Invicat) havien presentat contra la resolució que permetia la suspensió cautelar dels treballs. D’aquesta manera, l’alt tribunal ratifica la decisió que va prendre a principis de juliol, quan va dictar la suspensió cautelar de l’ampliació de l’autopista entre Tordera, Blanes i Lloret de Mar fins a la resolució definitiva del procés judicial –que es podria allargar mesos.

L’auto ratifica la decisió presa al juliol que va paralitzar les obres que s’estaven executant al Paratge del Vilar, un bosc situat entre Blanes i Lloret de Mar, argumentant que l’avaluació ambiental que s’havia fet «no semblava completa ni suficient a efectes de l’avaluació ambiental requerida en la Llei del Canvi Climàtic».

En l’escrit, el jurat reafirma l’auto del mes de juliol i desestima els requeriments dels advocats de la Generalitat i Invicat, que demanaven que es revoqués la suspensió cautelar i que els ecologistes bonifiquessin 2,8 milions d’euros en concepte de «lucro cesante» degut al cost de la paralització del projecte.