Tordera participa de la setmana europea de la lactància materna


A Catalunya, com a molts països europeus, la Setmana Mundial de la Lactància Materna se celebra cada any a principis  d’octubre. El seu objectiu és promoure l’alletament matern i donar eines per afavorir-ne el manteniment entre les mares. La campanya reivindica diverses accions, com ara ampliar la baixa per maternitat a sis mesos i, en cas que no sigui possible, compensar-ho amb d’altres formes de llicència que permetin la continuïtat de la lactància. Altres iniciatives que es proposen són facilitar a les mares la reincoporació al lloc de treball amb disposició d’un temps i un lloc per alletar, espais on extreure’s la llet i emmagatzemar-la, i també promoure el suport dels companys de feina.

En el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, Des de la Comissió de Lactància materna del CAP Tordera organitzen avui una activitat a la biblioteca a les 18:30h. Es farà la presentació de la setmana europea de lactància materna i de l’adhesió dels espais municipals a la iniciativa “Amics de la popa”. A continuació es farà una taula rodona “diferents experiències entorn la lactància materna” amb la participació de 4 mares lactants per explica: La donació de llet després d’una mort perinatal, Naixement d’un nadó prematur, lactància materna en tàndem i vivència del suport a la lactància. Ho explica la infermera en pediatria, Anna Pol.

Anna Pol 1

El dimecres 9 d’octubre, al CAP Tordera 11h-13h es farà el taller de lactància materna especial amb dinàmica de difusió del codi internacional de succedanis de la llet materna. També es farà foto de celebració de la Setmana Europea de la Lactància Materna de famílies i professionals del CAP.

Anna Pol 2

A la tarda a les 18:30h es farà una xerrada divulgativa “Lactància materna i salut dental” a càrrec de l’odontòloga i assessora de lactància materna Sussi Casellas.

Durant tota la setmana a l’espai familiar de la biblioteca hi haurà exposició de llibres i contes relacionats amb la lactància materna i en el CAP exposició de fotos i cartell elaborat per les famílies del taller de lactància materna sobre divulgació del lema de la setmana.

La lactància materna és la forma biològica i natural d’alimentar els nadons. Influeix de manera positiva, tant biològicament com emocionalment, en la salut de la mare i de l’infant. Els beneficis de l’alletament matern per a la mare i per al nadó són molts, no tan sols de caràcter físic, sinó també de tipus psicològic i emocional