Més d’un centenar d’alumnes comencen el curs 2019/2020 del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé


El Centre de Formació Artística (CFA) inicia el curs 2019/2020 mantenint l’oferta de disciplines que ofereix i que s’emmarquen dins de les cinc àrees amb què compta: Sensibilització, Escola de música, Escola de dansa, Aula de Teatre i Aula de Belles arts.

Durant el curs que ara comença, el CFA manté l’oferta de Sensibilització adreçada als més petits de la casa. Els nascuts entre el 2013 i el 2016 que cursen Sensibilització s’endinsen per primera vegada en el món de la formació artística amb una aproximació lúdica a la música, la dansa, el teatre i les belles arts a partir d’un centre d’interès. Una proposta dissenyada i guiada per un equip format per professionals en pedagogia, magisteri, educació en el lleure i les diferents disciplines que ofereix el CFA que posa l’accent en la formació artística, un element essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional dels infants. Les sessions setmanals es complementen amb tallers guiats per professors del CFA i en què hi participen tant pares, mares com fills amb la intenció que tots plegats comparteixin una mateixa experiència. Fani Masero és la coordinadora de l’àrea de sensibilització.

centre formacio 1

Per la seva banda, l’Escola de música, de nivell elemental, ofereix la possibilitat de cursar llenguatge musical, realitzat en classes col·lectives; assistir a classes individuals d’algun dels instruments s’ofereixen a l’escola (violí, violoncel, guitarra clàssica, guitarra flamenca, guitarra elèctrica, piano, flauta travessera, saxòfon o cant), així com també formar part d’un conjunt instrumental (conjunt de guitarres, combo flamenc, combo rock, grup de cambra, etc.). Un cop acabat el nivell elemental, els alumnes interessats tenen la possibilitat de realitzar les Proves d’Accés a un dels Conservatoris de Grau Mitjà de Catalunya. Així mateix, l’Escola també ofereix classes de llenguatge musical, instrument i conjunts instrumentals per als alumnes fora de pla, és a dir, pels majors de 14 anys.

L’Escola de dansa, també de nivell elemental, endinsa els alumnes en els llenguatges de la dansa clàssica, creativa i espanyola, a la vegada que en potencia la seva participació en projectes transversals i de creació en què es combinen diferents llenguatges artístics. l’Escola de dansa obre un grup adreçat a persones adultes. La proposta s’adreça a majors de 18 anys tinguin o no coneixements previs d’aquesta disciplina artística i està centrat en dansa creativa i contemporània. En sessions setmanals d’una hora de durada, els alumnes podran investigar al voltant del moviment corporal i del llenguatge de la dansa contemporània i creativa com a eixos centrals. Així en parla la coordinadora de l’escola de dansa, Anna Rodríguez.

centre formacio 2

Juntament amb l’Escola de Música i l’Escola de Dansa, el Centre de Formació Artística del Teatre Clavé també ofereix l’opció de formar-se en expressió dramàtica i belles arts a través de l’Aula de teatre i l’Aula de belles arts. En ambdós casos, els grups són per edats i les inscripcions s’adrecen a alumnes a partir de 7 anys.

En total, el CFA acull aquest curs 2019/2020 més d’un centenar d’alumnes de totes les edats. El curs s’allargarà fins el mes de juny, seguint el mateix calendari escolar del municipi de Tordera.