L’atur puja a Tordera en 46 persones el mes de setembre


Puja l’atur a Tordera i a la comarca durant el mes de setembre. El passat Agost l’atur va baixa al municipi i aquest setembre torna a pujar coincidint amb el final de la temporada de turisme.

A Tordera, el nombre de persones aturades durant el mes de setembre ha crescut en 46 persones. Ara hi ha un total de 1.107 aturats amb una taxa del 14’32%. Respecte al mateix mes de setembre però de l’any passat, l’atur ha disminuït en només 1 persona.

23.649 persones estan inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme com a demandants de feina, una xifra que col·loca la taxa d’atur comarcal en l’11,77%. El Maresme manté un percentatge de desocupació superior al provincial (10,11%) i al català (10,09%).

Segons recull el Report d’Atur del mes de setembre publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la comparativa interanual reflecteix que tots els sectors econòmics registren una disminució de l’atur i només es detecta un increment entre el col·lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior). En canvi, l’anàlisi intermensual constata un increment de la desocupació en tots els sectors, excepte a la construcció, on l’atur ha baixat un 1,29%. L’atur maresmenc es caracteritza per la seva forta feminització (el 58% del total de demandants de feina són dones.

El mes de setembre tanca amb 372.623 persones inscrites als registres de l’atur a Catalunya i 3.079.711 a Espanya, el que suposa una reducció en relació a l’any anterior de 7.721 i 122.798 persones, respectivament.