Un total de 36 infants i joves diabètics tipus 1 de l’Alt Maresme i la Selva Marítima es beneficien del sistema sense punció per mesurar la glucosa


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) va rebre, el passat mes d’abril, llum verda per prescriure els dispositius de monitorització continua de glucosa als menors d’entre 0 i 18 anys amb diabetis tipus 1. Des de l’abril i fins a principis de setembre, s’han beneficiat d’aquesta tecnologia un total de 36 pacients, 23 de l’Alt Maresme i 13 de la Selva Marítima. Xifra que es preveu que continuï a l’alça els propers mesos.

El dispositiu permet un millor control de la malaltia perquè disminuint significativament els controls rutinaris capil·lars (punxada al dit), es poden mesurar de forma continua durant les 24 hores del dia els nivells de glucosa al teixit (en el líquid intersticial) i no a la sang. Ho explica el endocrinòleg Xavier Herrero.

Herrero 1

El doctor Herrero, endocrí pediàtric de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, subratlla els avantatges que comporta aquest sistema tant per als pacients com per als professionals.

Herrero 2

Aquesta modalitat de monitoratge a temps real es coneix com a sistema flaix(flash). És un dispositiu que consta d’un lector i un sensor (té un filament que s’introdueix sota la pell mitjançant un aplicador de fàcil utilització i es manté en la seva posició gràcies a un adhesiu) i cada cop que el pacient realitza la lectura del sensor obté els valors de les últimes 8 hores i també pot veure a partir d’unes indicacions concretes com li canviarà la glucosa en els pròxims minuts.