IniciAppJunts x Tordera i PSC valoren positivament els primers 100 dies de...

Junts x Tordera i PSC valoren positivament els primers 100 dies de govern a Tordera

sdr

El govern municipal arriba als cent dies de mandat després de l’acord municipal signat el 21 de juny entre els grups de Junts Per Tordera i el Partit Socialista de Catalunya.

Segons el govern, entre els punts de l’acord que s’han treballat aquests primers cent dies en destaquen especialment la millora i manteniment dels espais públics, la promoció de la participació, la cultura, la formació  i la convivència ciutadana i la voluntat d’establir estratègies que millorin la competitivitat i la creació de nous llocs de treball.

En el marc de la millora dels espais públics, durant aquests 100 dies, el govern assegura que s’ha treballat per enllestir el projecte de millora dels vials de les urbanitzacions de Tordera Parc, Terra Brava i Mas Mora. També les àrees d’Obres i Contractació estan treballant per elaborar un pla integral de millora de la neteja viària i s’estan enllestint els tràmits administratius i jurídics per la nova licitació del  servei de recollida d’escombraries i del transport urbà. Aquests plans de millora a la via pública aniran acompanyats de noves accions que s’estan preparant des de les àrees de civisme, seguretat  i medi ambient, relacionades especialment amb a la reducció de l’ús del plàstic, la tinença d’animals domèstics, el consum responsable de l’aigua,  l’ús correcte dels contenidors de recollida selectiva i les noves mesures contra la delinqüència i l’ocupació il·legal d’habitatges.

En l’àmbit del territori, des de l’àrea d’urbanisme el govern diu que es continua treballant, d’acord amb la Generalitat i els propietaris del sector,  per desenvolupar els polígons industrials de Can Buscà i la Mina d’Or que han de permetre l’arribada de noves inversions a Tordera. Per altra banda, s’ha donat forma a la futura rotonda d’accés a Niàgara Parc que serà realitat en els propers mesos. Des d’aquesta àrea també s’està enllestint la contractació d’obres per a la construcció de l’Arxiu Històric i a finals d’aquest any es preveu tenir en disposició l’espai polivalent “Hospital de pobres”.

Les actuacions a l’entorn de la cultura, la promoció econòmica, l’esport, la formació i la participació ciutadana també han marcat l’inici del mandat amb els canvis d’activitats i d’espais de la Festa Major, amb les obres de manteniment i millora als centres escolars públics o amb la construcció de la nova aula per al cicle formatiu a l’institut Lluís Companys. El govern municipal apunta que des de les àrees de serveis socials i serveis personals també s’han començat a posar damunt la taula les accions que es consolidaran al llarg dels propers mesos com ara la Setmana de la gent gran, la redacció del Pla esportiu municipal o la recuperació de la Jornada d’entitats. Promoció econòmica i ocupació, per la seva banda, ja comencen a donar forma a nous projectes que es començaran a implantar al mes de gener, adreçats especialment a l’àmbit del comerç, l’associacionisme empresarial i les persones en situació d’atur.

Els portaveus dels dos grups de govern,  Joan Carles Garcia (JxT)  i Rafa Delgado (PSC) , han valorat de manera molt positiva l’entesa en aquests primers 100 dies de legislatura i han destacat el diàleg i la permanent voluntat de millora per garantir l’estabilitat política al capdavant del consistori.  

balanc 100 dies 1

Davant les possibles incidències a nivell polític i social un cop es conegui la sentència del Tribunal Suprem, tant Joan Carles Garcia com Rafa Delgado asseguren que no afectaran a la continuïtat del pacte de govern a Tordera.

balanc 100 dies 2

Finalment, en termes econòmics, l’àrea d’hisenda ha iniciat el mandat treballant amb la voluntat de seguir reduint l’endeutament municipal establint nous criteris de contenció de la despesa, elaborant un pla de pagament a proveïdors i preparant les ordenances municipals per al 2020.  La formació del personal municipal en processos de millora interna,  l’avenç en les connexions digitals i de fibra òptica  i els tràmits per la renovació de l’espai web i del portal de transparència han completat les accions promogudes en termes de règim intern dels darrers cent dies de govern.

L’acord programàtic i de govern es va signar el passat 21 de juny després d’un intens període de negociacions entre tots els partits amb representació municipal.

ÚLTIMES NOTÍCIES