El Consell de Ministres adjudica les obres de millora de la N-II entre Tordera i Maçanet


El ministeri de Foment ha adjudicat a la multinacional OHL les obres de millora de la carretera N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva per 21,3 milions d’euros. Es tracta d’un tram de 7,3 quilòmetres que inicialment s’havia de desdoblar, però que finalment s’ha quedat en un projecte de millora per ampliar-ne la capacitat. En total, la remodelació d’aquest tram de carretera ha estat encallat durant una dècada. La previsió és que, si no hi ha nous entrebancs, les obres de condicionament durin al voltant de dos anys i mig. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que s’ha pressionat moltes vegades al ministeri que la via fos desdoblada però que no s’ha aconseguit. Malgrat això la via presentarà diverses millores de seguretat per veïns i usuaris.

alcalde N-II 1

Joan Carles Garcia viatjarà a Madrid a finals d’octubre per parlar de l’obra i reclamarà que s’aprofiti el projecte per fer arribar la fibra òptica a les urbanitzacions de Tordera Parc i Terrabrava.

alcalde N-II 2

Els treballs es van licitar el passat mes de gener per un import de 24,47 milions d’euros. La millora consistirà, entre d’altres, en la construcció de dos viaductes de 160 metres i 110 metres de longitud, així com en la rectificació de revolts per poder circular a 80 quilòmetres per hora, l’habilitació de vies de servei als dos costats de la carretera i la construcció d’una nova glorieta. A més, el contracte també indica que s’hauran d’executar tasques de drenatge a la riera de Valldemaria i de la Torderola, implantar pantalles acústiques, senyalitzar i abalisar, fer diversos treballs de restauració paisatgística i aplicar mesures correctores d’impacte ambiental.