El servei català de trànsit impulsa aquesta setmana la campanya “La seguretat passiva et corda a la vida”


Cinturó, casc i cadiretes seran el centre de l’activitat policial viària d’aquesta setmana a les carreteres i municipis de Catalunya. Fins al 6 d’octubre des del Servei Català de Trànsit (SCT) coordinen amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya que intensifica la vigilància de la utilització d’aquests sistemes de seguretat passiva.

Aquesta estratègia operativa per controlar l’ús de cinturó (tant per part del conductor com de l’acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya té per objectiu reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància d’emprar aquests dispositius i de fer-ho correctament.

Segons dades provisionals de l’SCT, un 13,2% de les víctimes mortals o greus per accident de trànsit en el que portem d’any no portaven el cinturó de seguretat. En el cas dels infants, el risc de patir lesions molt greus o mortals en cas de no fer servir sistemes de seguretat passiva encara es fa més evident, ja que dels 7 menors morts o ferits greus per accident de trànsit en el que portem d’any 4 (57,1%) no feien ús de sistemes de retenció infantil (SRI). Pel que fa a l’ús del casc, hi ha un 6,7% dels motoristes o ciclistes que han mort o han resultat ferits greus no el portaven.

Al llarg de la setmana, s’informarà i alertarà d’aquesta campanya de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les carreteres catalanes.