Més de 700 persones es van reunir dissabte a Tordera per veure la trobada de gegants del Maresme


Foto: Ajuntament de Tordera

El passat dissabte 28 de Setembre, Tordera va ser la seu de l’acte de proclamació i trobada comarcal de l’Hereu de Gegants del Maresme 2019. Enguany se celebrava la 29a edició d’aquesta celebració amb la participació de fins a 17 colles geganteres. Aquest acte és el moment simbòlic en què finalitza el càrrec de pubillatge com a representant del Maresme a Catalunya, per part del gegant de Tordera “Pere Botero”, que cedeix el seu lloc a la nova imatge gegantera de la comarca per el proper any: el gegant de la població de Vilassar de Dalt, Pere Màrtir.

L’acte va arrencar amb una plantada de gegants a l’Avinguda dels Països Catalans. Posteriorment, la cercavila els va guiar per diferents indrets del poble fins a arribar al Parc de la Mullera, lloc escollit per acollir les gairebé 700 persones de les 17 colles participants, més tot el públic que es va apropar a veure aquest gran espectacle. Tot i la quantitat de gent, l’organització ho valorava molt positivament. Així ho explicava la cap de colla a Tordera, Queralt Ametller.

balanc gegants 1

Enguany, el traspàs de pubillatge del càrrec d’Hereu del Maresme 2019 es va realitzar amb un espectacle de dansa. Així ho explica la cap de colla torderenca, Queralt Ametller.

balanc gegants 2

La Colla de Geganters i Grallers de Tordera van ser els encarregats d’organitzar aquest esdeveniment comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tordera.