IniciAppTordera reclama una solució al deute acumulat per impagament de les famílies...

Tordera reclama una solució al deute acumulat per impagament de les famílies en situació de vulnerabilitat energètica

El PSC de Tordera va presentar ahir una moció, amb incorporacions en el text d’ERC i d’en Comú Podem,  on es demanava que no es traspassi el deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables del municipi. La moció inclou la petició de la retirada de l’amenaça d’Endesa d’efectuar talls de subministraments a partir de l’1 d’octubre. En la moció, el PSC «reclama una solució al deute acumulat per impagament de les famílies en situació de vulnerabilitat». L’ajuntament de Tordera és un dels municipis catalans que han rebut una carta d’ENDESA on es reclama el pagament del 50% d’aquest deute.

 La regidora socialista, Toñi Garcia, ha recordat que els ajuntaments no tenen cap obligació sobre el deute amb les empreses subministradores. “L’ajuntament ha fet els informes de vulnerabilitat per evitar els talls de consum segons diu la llei però cap normativa autonòmica o estatal obliga als ajuntaments a pagar el deute que es genera”.

Garcia que és regidora de l’àrea de Serveis Socials també demana a ENDESA la retirada de l’amenaça d’efectuar talls de subministrament a les famílies en situació de vulnerabilitat i la necessitat que la Generalitat de Catalunya lideri la negociació del deute amb les empreses subministradores.

Endesa PSC

En el torn de paraules, el regidor de la CUP, Oriol Serra va comparar l’amenaça d’Endesa amb el capitalisme ferotge que viu la nostre societat.

Endesa CUP

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla va instar a la generalitat a fer el deures en aquest tema i no passar la pilota als ajuntaments. Pla va parlar d’arrogància i prepotència de la subministradora Endesa.

Endesa Més Tordera

La regidora de ciutadans només va anunciar el seu vot d’abstenció. El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt reivindicava la llei 24/2015. Giralt va titllar de burrada la reclamació d’Endesa.

Endesa En Comu Podem

El regidor d’ERC, Gent de Tordera, Jovent Republicà, Jordi Romaguera demanar utilitzar les vies sancionadores en cas que Endesa realitzi algun tall. A banda, reclama que cap administració hagi de fer front a aquest deute.

Endesa ERC

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, en nom de Junts x Tordera va celebrar la unanimitat del plenari a favor de la moció. Garcia espera que els costos que reclama Endesa no l’hagi de pagar cap administració.

Endesa Junts x Tordera

La moció es va aprovar amb l’única abstenció de Ciutadans. La moció també instava a la generalitat de Catalunya a encapçalar una negociació amb les empreses subministradores i defensar els drets energètics de les famílies més vulnerables.

ÚLTIMES NOTÍCIES