IniciAppLes tovalloletes humides a l'inodor provoca embussaments a la xarxa de clavegueram...

Les tovalloletes humides a l’inodor provoca embussaments a la xarxa de clavegueram de Tordera

Les tovalloletes humides d’un sol ús que es tiren al vàter s’han convertit en un greu problema per a la xarxa de clavegueram de Tordera, ja que no es descomponen en contacte amb l’aigua, com si que passa amb la cel·lulosa del paper higiènic.

L’acumulació de fibres i teixits en les canonades de sanejament provoquen avaries a causa d’embussos, bloquejos o trencaments interns per escalfaments en els equips de bombament que han d’impulsar l’aigua residual a la planta depuradora. A més, multiplica les retencions de les xarxes i males olors, originant els consegüents problemes als veïns.

Aquests teixits es van acumulant amb més residus de la xarxa com compreses, gases, preservatius o bastonets per a les orelles, també llançats incorrectament al vàter, augmentant la seva grandària fins al punt de poder provocar embussos en les conduccions de clavegueram i, en arribar a la depuradora, fins i tot ocasionar el bloqueig de les bombes, ja que no poden aspirar. Damià Muñoz és responsable de l’empresa Aqualia Tordera.

Damia Munoz 1

Per això, l’Ajuntament de Tordera i Aqualia demanen la col·laboració ciutadana per evitar aquest tipus de problemes. Amb el simple gest de tirar aquestes tovalloletes d’un sol ús o qualsevol altre residu a la paperera, estalviaríem considerablement el consum d’aigua potable alhora que es milloraria sensiblement la problemàtica descrita i redundaria en el bon funcionament de les infraestructures hidràuliques del municipi així com de les pròpies instal·lacions particulars dels veïns de Tordera. Damià Muñoz també proposa que les escoles col·laborin en la divulgació de l’ús de les tovalloletes.

Damia Munoz 2

Per aquest motiu, l’Ajuntament i Aqualia fan una crida a la conscienciació ciutadana per reduir la presència d’aquests residus, que no es descomponen en contacte amb l’aigua com la cel·lulosa de la que està feta el paper higiènic.

ÚLTIMES NOTÍCIES