L’Ateneu Cooperatiu del Maresme, a Tordera el primer dijous de cada mes


El primer dijous de cada mes, l’Oficina de Promoció Econòmica de Tordera acull l’Ateneu Cooperatiu del Maresme. L’Ateneu Cooperatiu del Maresme és l’espai de trobada, aprenentatge, reflexió col·lectiva i cooperació de l’economia social i solidària de la comarca del Maresme.

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme és un projecte promogut per la Generalitat de Catalunya – Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Impulsat per la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Xarxa d’Economia Solidària (XES) de Mataró, la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus-UPF, Facto Assessors SCCL i L’Esberla SCCL. El projecte que compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme i CORMA SCCL i el finançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social – Servicio Público de Empleo Estatal. La primera edició de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, que va finalitzar l’octubre de 2017, va estar liderada per l’Ajuntament de Mataró. La coordinadora de l’ateneu cooperatiu del Maresme, Berta Mundó explica l’origen del nom.

ateneu 1

Les principals actuacions que s’impulsen des de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme són: Promoure la participació activa dels diferents actors de l’economia social del Maresme en l’articulació de l’Ateneu, impulsar l’economia social i solidària i el cooperativisme com a model empresarial transformador per a la realitat del Maresme, col·laborar amb les iniciatives de les administracions públiques per al desenvolupament de l’economia social i crear espais de trobada de l’economia social per promoure la intercooperació a nivell territorial i o sectorial, reforçant les xarxes existents (XES). Mundó explica els beneficis del cooperativisme.

ateneu 2

L’Ateneu es podrà trobar a Tordera el primer dijous de cada mes de 10 a 12 del matí, al Camí Ral número 174 (Oficina de promoció Econòmica)