El preu del butà baixa 0,6 euros a partir d’avui, fins als 12,15 euros la bombona


El preu mitjà de la bombona de butà de 12,5 quilograms baixarà 0,6 euros a partir d’avui, fins als 12,15 euros. Així ho avança una resolució del Ministeri per a la Transició Ecològica publicada aquest dilluns al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que constata que el butà baixarà el 4,86%, des dels 12,77 euros que costa actualment. El nou preu de la bombona de butà serà vigent durant dos mesos, fins al tercer dimarts del pròxim mes de novembre, quan es revisarà de nou.

Aquesta baixada és la cinquena consecutiva i s’explica, principalment, pel «fort descens» de les cotitzacions de la matèria primera. El preu regulat afecta les bombones de butà que més habitualment utilitzen les llars, envasos amb càrrega igual o superior a 8 quilograms i inferior a 20 quilos. En l’actualitat, prop de 8 milions de persones utilitzen la bombona de butà a Espanya.