Les escoles de Tordera inicien el curs amb normalitat


Consultats per Ràdio Tordera, els directors i directores dels centres públics i concertats del poble han valorat l’ inici de les classes, així com les novetats que presenten per aquest curs.

Per part de l’escola Brianxa, el curs es prepara amb molta il·lusió i ganes de començar per poder millorar l’escola i la part acadèmica dels alumnes, que seran un total de 400 alumnes, el màxim de capacitat del centre. Com a novetat, Francesc Gili, subdirector de l’escola Brianxa, ens explica el projecte interdisciplinari que faran a tot el centre sobre el mon del circ.

escola brianxa

Vedruna ha estrenat el curs amb 403 alumnes i entre les novetats destacades hi ha el nou pati dels sentits de la Llar d’infants, el seguiment de treballs per aprenentatges a parvulari, l’estrena de nous espais a Primària i ESO, un nou projecte pedagògic a l’espai del menjadors i l’us dels chromebooks per tothom a través de la introducció de la robòtica a més matèries no tecnològiques. Ho explica el coordinador general de l’escola, Àngel Vallicrosa.

escola vedruna

El centre escolar Serra de Miralles ha començat amb 386 alumnes i aquest curs treballaran especialment el projecte lingüístic de llengua anglesa, on treballaran l’anglès des de P3 i tant la psicomotricitat com l’educació física també es fan en aquesta llengua.  La directora de l’escola Montse Castany, explica que amb col·laboració amb l’institut Serrallarga de Blanes s’ha pintat un mural al patí de l’escola. També explica que s’ha ampliat el menjador.

escola serra miralles

L’escola La Roureda, per la seva banda, comença el curs amb 400 alumnes. Com en cursos anteriors, la Roureda seguirà impulsant el programa de Cultura Emprenedora  a l’escola, el projecte Lletra a lletra fem municipi, el Programa Bullying i convivència escolar i els projecte artístics “El pas de l´aigua” i “Arts & Craft: (plàstica en anglès a primària). 

ho explica la directora de l’escola la Roureda, Silvana Ballbé.

escola roureda

L’escola Ignasi Iglesias estrena el curs amb 430 alumnes i entre els projectes que impulsaran en destaca el de lectura en veu alta (amb l´assessorament de l’escriptora Lola Casas), l´educació emocional,  “Fem teatre intergeneracional” (experiència premiada el curs passat als Premis Baldiri Reixac i on es treballa conjuntament amb les àvies i els avis de la Residència Vitàlia L´Albert), treball per projectes, emprenedoria, marató de donació de sang i “Ignasi Ràdio”. Alberto Rojo és el director de l’escola.

escola Ignasi Iglesias

L’escola d’Hortsavinyà, que enguany estrena direcció, també ha començat avui el curs, amb un total de 42 alumnes, 16 dels quals d’educació primària i que aquest any participaran al programa interescolar Viu al Parc. 

Pel que fa als instituts, Lluís Companys estrena el curs amb 467 alumnes entre ESO, Batxillerat i el Cicle formatiu. L’institut Tordària, per la seva banda, tindrà 65 alumnes d’ESO i la seva  proposta pedagògica seguirà apostant pel treball globalitzat i per projectes, en un marc integrador d’aprenentatge significatiu i vinculat a l’entorn. 

El calendari escolar s’allargarà des d’avui i fins al 19 de juny.

Enguany, els dies de lliure disposició de les escoles a Tordera, acordats en Consell Escolar Municipal seran els dies: 31 d’octubre, 24 i 25 de febrer i el 20 de març.