L’atur baixa en 26 persones a Tordera durant el mes d’Agost


L’atur disminueix a Tordera durant el mes d’Agost. Segons l’oficina d’ocupació de la diputació de Barcelona, 26 persones han trobat feina a Tordera  i ara hi ha 1061 aturats. Això representa un 14,12% de persones en edat de treballar. Respecte a fa un any hi havia 11 aturats menys.

En l’àmbit de la comarca del Maresme, les xifres globals mostren una pujada de l’atur. Aquest agost es tornen a superar els 23.200 habitants de la comarca en situació de desocupació, 560 persones més que les registrades el mes anterior.

L’atur va pujar en 9.415 persones a l’agost a les comarques de Barcelona respecte el mes anterior, i va tancar amb 279.507 demandants d’ocupació considerats desocupats inscrits a les oficines del Servei Públic d’Ocupació a la demarcació.

Es tracta creixement més fort del darrer decenni a la demarcació de Barcelona respecte el mes anterior en un mes d’agost, motivat per l’augment de l’atur al sector industria i la construcció , però sobretot en el sector serveis .

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, diu que les dades d’atur registrat de l’agost “confirmen els senyals d’alerta” del mercat de treball.

Atur Ginesta

CCOO i UGT han alertat sobre la pujada de l’atur aquest agost per ser de les més destacades en els darrers anys. Des de CCOO, han apuntat a l’augment “significatiu” i la “caiguda intensa de la contractació”. De la seva banda, UGT ha lamentat “el pitjor agost des del 2011” amb una pujada del 3,51% d’aturats respecte al juliol. A més, ha alertat que Catalunya ha estat la segona comunitat on més ha pujat.