La diputació de Barcelona trasllada tranquil·litat als municipis i demana als ajuntaments «que no es pagui absolutament res a Endesa»


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha demanat “que no paguin absolutament res” als prop de 400 municipis catalans que aquest estiu han rebut una carta d’Endesa “inadequat i amenaçant amb el tall de subministrament als veïns afectats per aquesta qüestió de pobresa energètica”. Abans de trobar-se amb representants de 148 ajuntaments afectats, Marín ha reconegut que “algun petit municipi” ja ha pagat però ha demanat “la màxima tranquil·litat” perquè s’està treballant una resposta conjunta de les administracions.

Marin

Els recursos per pagar la part del deute que correspondrà a les administracions, que podria ser “del 50%, el 40% o el 30%” hauria de sortir “dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya”, ha indicat Marín.

Endesa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, els quals el 30 de juny de 2019 sumaven un deute de més de 21 milions d’euros, segons fonts de la companyia. Fonts de la companyia van declarar dilluns que consideren “insostenible” la situació i que calia “agilitzar les converses. També van dir que tallar la llum l’1 d’octubre “no és una amenaça” sinó “un crit d’alerta a la urgència”.