La restricció de camions a l’N-II entre Vidreres – La Jonquera redueix un 46% el nombre de morts i ferits greus


La mitjana anual de sinistralitat de morts i ferits greus al corredor N-II/AP-7 en el tram Vidreres – la Jonquera ha passat de 35 a 19, una reducció del 46%.Fa sis anys que els conductors de camions no poden circular per l’N-II, la principal via gratuïta que travessa la província de Girona. La restricció es va aplicar de forma provisional el 19 d’abril del 2013 per als vehicles de gran tonatge (de quatre eixos o més) com a mesura provisional per tal de reduir l’accidentalitat d’aquesta via i al·legant motius de seguretat i de fluïdesa. L’alternativa que es va donar als vehicles de gran tonatge és circular per l’autopista AP-7 entre la Jonquera i Maçanet de la Selva en els trams de carretera que no estan desdoblats, assumint el cost del peatge.

A partir de Maçanet direcció a Tordera, els vehicles de gran tonatge poden tornar a circular sense cap tipus de restricció.