Aquesta setmana el Servei Català de Trànsit coordina una campanya que vetlla per la seguretat del vianant


El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana una campanya preventiva en zona urbana de protecció i control de vianants. En l’àmbit urbà, una part important de les víctimes mortals per accident de trànsit són per atropellament. Ateses aquestes xifres de sinistralitat, la campanya tindrà especial cura en la vigilància preventiva i la protecció dels vianants, els més febles de la mobilitat. L’acció policial se centrarà en aquests termes:

  • Combatre les infraccions dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants
  • Vigilar les conductes antireglamentàries que comportin un entorpiment indegut de la circulació i que originin perjudicis a les persones
  • Detectar les infraccions relacionades amb l’incompliment dels semàfors i els passos de vianants i realitzar controls preventius dels encreuaments anòmals per part dels vianants

 La campanya de control de vianants, vigent fins aquest diumenge 8 de setembre, és la tretzena campanya preventiva i integral d’aquest 2019. En total, enguany es faran un total de disset  actuacions intensives que incidiran en els principals factors de sinistralitat.

  Aquest 2019 (fins al 31 d’agost), han mort 26 vianants a Catalunya (dades provisionals, víctimes mortals a 24 hores): 19 persones als carrers de diferents municipis i unes altres 7 víctimes a les carreteres catalanes. En tot l’any 2018, en van morir 28 en zona urbana i 18 en zona interurbana.