Es crea una aliança d’administracions contra la pobresa energètica


El govern, les quatre diputacions i els ajuntaments exigeixen a Endesa que retiri les amenaces de tallar la llum a les famílies vulnerables i proposen negociar un conveni conjunt entre totes les administracions. Ho han acordat en una reunió a Barcelona.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha recordat a Endesa que la llei de pobresa energètica li impedeix tallar la llum i proposa elaborar convenis on consti el percentatge que paga cada part, l’administració i l’empresa elèctrica. Homrani no ha explicat dit però què proposa la Generalitat. 

pobresa endesa 1

L’Aliança Contra la Pobresa Energètica insisteix en que el 100 per cent del deute l’ha de pagar Endesa. la seva portaveu, Maria Campuzano, n’explica els motius.

pobresa endesa 2

Segons el Homrani, el món local està molt molest pel to de la carta enviada per endesa a l’estiu advertint del talls de llum. Els ajuntaments afectats han demanat al govern que assumís la seva responsabilitat i han criticat que l’executiu no hagi desenvolupat un protocol de la llei 24/2015 que eviti els talls de serveis bàsics a les famílies vulnerables.