La Generalitat promou el consum de peix de proximitat


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació vol incentivar el consum del peix de llotja com a producte pesquer de qualitat, fresc i de proximitat, comercialitzat a les llotges catalanes.

Per això, compta amb la campanya Assenyala’m, soc garantia de proximitat, que vol contribuir a fomentar un vincle entre els consumidors i el sector pesquer català, mitjançant el reconeixement dels productes pesquers de proximitat, i donar a conèixer la gran varietat d’espècies que es poden trobar a les llotges catalanes, especialment aquells productes locals poc coneguts i promoure el producte de temporada.

Es tracta d’informar quina és la millor època per consumir determinades espècies, que normalment coincideix no només amb la millor qualitat sinó també amb un preu més assequible. Cal destacar que hi ha productes del Mediterrani accessibles a totes les butxaques, fàcils de cuinar i de menjar, i que també suposen un plaer per al paladar.

Un altre dels objectius de la campanya, adreçada al públic en general però també, i en especial, als joves i futurs sèniors, és fer saber les propietats beneficioses del consum dels productes pesquers com ara: l’elevat contingut d’Omega-3, el baix contingut calòric, l’alt valor biològic de la proteïna del peix, que es tracta d’una important font de calci i que representa la proteïna eco-bio més econòmica.