IniciAppS’instal·laran punts d’informació en termes d’alcohol o drogues a la zona de...

S’instal·laran punts d’informació en termes d’alcohol o drogues a la zona de barraques

En paral·lel al canvi d’ubicació de les barraques de Festa Major, el departament de Joventut ha volgut donar un major impuls a la prevenció i conscienciació en l’oci nocturn perquè tothom gaudeixi d’una festa més cívica, respectuosa i segura. 

Així com en anys anteriors la regidoria havia instal·lat punts  d’informació i assessorament en termes d’alcohol o drogues a la zona de barraques, aquest any es va més enllà i s’ha establert un Protocol complert de prevenció de riscos que compren aspectes com el consum responsable, la gestió de residus, la seguretat, o la prevenció a l’assetjament. 

Per fer-ho possible, l’Àrea de Joventut ha treballat de manera transversal amb tots els agents implicats en l’organització de les barraques d’enguany: les entitats que gestionaran el servei de bar, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, el personal tècnic dels departaments de Joventut, Festes, Medi Ambient, Brigada, Sanitat i la Policia Local. 

Durant els mesos de juny, juliol i agost el personal tècnic i els voluntaris s’han reunit per tractar temes de seguretat, prevenció, gestió de residus responsable i oci nocturn al recinte de les barraques i per primera vegada els membres de les entitats també han realitzat un taller formació sobre la dispensació responsable d’alcohol.

Les trobades de l’organització han servit també per delimitar l’espai que ocuparan les barraques al parc. Així i a tall d’informació s’ha editat un plànol de situació del recinte on s’especifiquen i s’indiquen les zones d’oci, serveis i pàrquings. 

Les barraques d’enguany comptaran també amb un Punt de prevenció en oci nocturn, que servirà per conscienciar  i informar els participants a les barraques de tots aquells aspectes relacionats amb els riscos del consum d’alcohol, drogues, sobre l’assetjament o relacions sexuals segures. Aquest punt de prevenció s’acompanyarà també de petites accions formatives durant les nits i d’una campanya d’informació de conductes de risc amb l’edició del material gràfic que es distribuirà a tot el recinte i també al programa de Festa Major. Bàrbara Vergés és regidora de joventut.

punt informatiu

Per dur a terme el protocol de prevenció i conscienciació de riscos amb garanties, el departament de Joventut ha format part de la Comissió d’oci nocturn del Consell Comarcal del Maresme, creada amb l’objectiu de promoure unes barraques responsables i segures a la comarca en coordinació amb el diferents agents municipals i comarcals que hi participen. En el mateix marc preventiu, l’Ajuntament de Tordera, a través de la Policia Local, està enllestint els tràmits per adherir-se al protocol de la Conselleria d’Interior de la Generalitat contra les violències sexuals en l’oci nocturn i s’ha creat la Taula de seguretat i oci responsable.

Les barraques de Festa Major tindran lloc els dies 22, 23 i 24 d’agost al parc Prudenci Bertrana.  El trasllat de les barraques al recinte del parc respon a una de les demandes dels joves fetes durant la redacció del Pla Local de Joventut. Aquest canvi d’ubicació permet, a la vegada, millorar les condicions de seguretat, aforament i ampliar l’horari de barraques.

ÚLTIMES NOTÍCIES