Campanya de donació de sang especial de festa major


En motiu de la Celebració de la Festa Major a Tordera, el Banc de Sang i de Teixits organitza, un any més, la campanya de donació de sang especial Festa Major. La donació de sang baixa un 30% al llarg de l’estiu i, en canvi, es mantenen les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu i A negatiu. La falta de temps és una de les causes per la qual la ciutadania no dóna sang. Per aquest motiu, les vacances poden ser un bon moment per fer aquest gest altruista que no comporta més de 30 minuts. Així, s’han organitzat campanyes arreu de Catalunya, per apropar la donació als llocs on ens desplacem durant l’estiu. A la majoria de comarques costaneres de Catalunya i als llocs més turístics hi haurà punts de donació mòbils. Al web donarsang.gencat.cat hi ha la relació de totes les ciutats, ubicació i dia que se celebren.

Segons Roser Vallès, del banc de sang i teixits calen 1000 donacions de sang diàries per cobrir les necessitat del territori i anima als torderencs i torderenques a participar a aquesta donació. També explica que el fet de donar sang és una donació altruista. Així, ens detalla com s’utilitzen els components respectius de la Sang recaptats a les donacions.

banc de Sang 1

Per l’edició de Donació de Sang de la Festa Major, es fa una crida extensa a tota la ciutadania, però sobretot demanen la solidaritat a les persones que són del grup Zero negatiu i A negatiu.

Banc de Sang 2

La Campanya Especial Festa Major de donació de Sang es durà a terme avui de 10h a 14h del migdia i de 17h a 21h a darrera la plaça de l’església.