IniciAppRebutjada la moció respecte les obres de la C-32 al ple municipal

Rebutjada la moció respecte les obres de la C-32 al ple municipal

El passat ple municipal de l’Ajuntament de Tordera, del dia 25 de Juliol, es va presentar una moció respecte les obres de perllongament de l’autopista C-32 des de Tordera en direcció Nord. En aquest punt, els dos partits polítics que la van presentar de forma conjunta, En Comú Podem Tordera i la CUP, feien arribar aquesta moció al ple municipal convergint en diferents temes. Per una banda,  demanen aturar les acusacions cap a la Plataforma C-32, després de les diferents accions que ha realitzat davant l’inici de les construccions. També, en quant a model social i econòmic del turisme dels pobles de la zona i l’impacte mediambiental. Ara mateix, però, les obres es troben aturades després de les ordres que recentment ha publicat el TSJC  per segon cop. Així doncs, els partits demanaven a la Generalitat i el consistori torderenc no interposar cap recurs ni elaborar cap altre projecte paral·lel.

Així ho defensava el regidor de la CUP, Oriol Serra.

mocio c32 cup

De la mà, En Comú podem Tordera subscrivia les paraules dels cupaires on, a més, demanava una nova consulta popular a Tordera.

mocio c32 podem

JuntsXTordera explicava que es trobava d’acord amb part de la moció, amb el fons en sí, però no les formes emprades pels grups municipals. Així, Joan Carles Garcia, Alcalde de Tordera, explicava que quan es va presentar les obres es va fer un estudi del traçat, amb sindicats agraris, des de Tordera i naturalistes de Girona, es va arribar a un consens que, comparant-lo amb les propostes actuals és, segons afirma, “la millor opció”, per resoldre els grues problemes de mobilitat que pateix Tordera. Així, van votar en contra.

mocio c32 jxcat

El partit socialista hi votava en contra després de remarcar que, dins la moció, existien fets “preocupants”. Així mateix, el regidor Rafa Delgado explicava que no estaven d’acord en diferents punts. Així mateix, remarcava que no es pot posar en perill espais naturals protegits com els Prats d’en Gai a través d’una votació. Per això, votaven en contra.

mocio c32 psc

Des d’ERC i Gent de Tordera, remarcaven el problema de mobilitat. Tot i això, destacaven que s’ha de realitzar diferents alternatives que segons diuen, “no tinguin un impacte mediambiental tan gran”.

mocio c32 erc

Per altra banda, Ciutadans responia que tenia molts dubtes envers la moció presentada. De fet, qüestionava la primera consulta realitzada i la resposta donada. Tot i així, mostrava diferents posicionaments envers diferents punts. Es posicionava a favor de procurar pel medi ambient però, tot i així, defensava que la “causa climàtica tapa els ulls envers la necessitat d’aquest projecte”. Finalment, doncs, hi va votar en contra. Escoltem Miriam Rocabruna.

mocio c32 cs

Les abstencions arribaven, primerament, des de +Tordera. El regidor de la formació, Xavier Pla.

mocio c32 +tordera

Així doncs, la moció va quedar rebutjada per 9 vots en contra, 7 a favor i una abstenció.

ÚLTIMES NOTÍCIES