L’Hospital Comarcal de Calella serà un centre extractor de còrnies


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha rebut, aquest mes de juliol, el vistiplau de l’Organització Catalana de Transplantaments perquè l’Hospital Sant Jaume de Calella esdevingui un centre autoritzat per a l’extracció de teixit ocular. Amb aquest permís es facilita la donació de còrnies als pacients que morin en aquest centre hospitalari. La doctora Emilia Cortés, responsable del projecte i cap del servei d’urgències i emergències ho explicava.

transplantament cornia1

Un grup multidisciplinari de 12 professionals ha rebut una formació específica per detectar donants, entrevistar els familiars del difunt i fer les extraccions. En un primer moment, tothom pot ser donant de còrnies excepte alguns casos. En detalla informació la doctora Cortés.

transplantament cornia2

La donació de còrnies és essencial per les persones que tenen el teixit ocular malmès o alterat, ja que aquests problemes acostumen a desembocar amb la pèrdua total de visió. L’única manera de impedir-ho és amb una còrnia sana.