Un any més es celebra l’aplec de Sant Jaume a Tordera


Un any més, el veïnat de Sant Jaume de Tordera celebra el seu tradicional aplec popular.

La capella té una història significativa. De fet, la seva existència s’estén des del segle XVI-XVII en un edifici situat davant la masia homònima. És una capella senzilla, de planta rectangular i teulada a dues aigües, amb campanaret d’espadanya. La celebració de l’aplec s’ha celebrat de forma interrompuda durant, sobretot, els anys en què la guerra afectava a la convivència del poble.

Com és habitual, l’aplec consisteix en una missa en honor al Sant que dóna nom al veïnat. De fet, l’organització ja té a punt pels preparatius per la Missa a la Capella de Sant Jaume que se celebrarà avui: Dijous 25 de juliol. L’acte es durà a terme a la 1 del migdia amb una missa. Lolita Mas, una de les encarregades de la Capella de Sant Jaume, ho explica.

aplec sant jaume

El dissabte 27 de juliol també es celebrarà un sopar popular per a tots els ciutadans que es vulguin acostar al carrer Girona, a la Masia de Tordera. Lolita Mas explicava els detalls.

sopar sant jaume

La celebració de Sant Jaume finalitzarà amb un aperitiu obert a tots els assistents.