Les obres de remodelació de l’antic hospital avancen a bon ritme


Les obres de remodelació de l’antic “hospital de pobres”, situat al carrer Sant Antoni avancen a bon ritme i tenen com a finalitat la recuperació d’un edifici històric i ampliar-ne les seves prestacions per donar sortida a les propostes i necessitats de l’ampli teixit sociocultural del municipi.

Les obres consisteixen en l’adequació interior de l’edifici i l’ampliació de la seva superfície per tal de millorar-ne l’accés i facilitar la supressió de barreres arquitectòniques. Es preveu destinar les estances resultants a usos públics relacionats d’una banda amb la cultura i  la dinamització econòmica i de l’altra, a la millora de serveis municipals.

Donades les característiques singulars de l’edifici, es proposa destinar la planta baixa a un espai obert al públic amb diferents àmbits de difusió de la cultura i l’entorn natural del municipi que permetin acollir una programació contínua d’exposicions i activitats. A la planta primera es preveu destinar un gran espai diàfan a sala de juntes. Tanmateix, tant a la planta primera com a la segona, es proposa la creació d’espais polivalents moderns i ben equipats destinats a les entitats i associacions de Tordera. Ho explica el coordinador del govern, Josep Llorens.

Llorens hospital pobres

La previsió és que el treballs estiguin enllestits a principis de 2020.Durant els darrers anys la Brigada Municipal s’ha encarregat de fer-hi tasques de manteniment i conservació de l’espai.