El cos de Bombers de Tordera demana estar alertes davant el risc d’incendis aquest estiu


Des de l’entrada oficial al període estiuenc, les temperatures han pujat de forma exponencial arreu del territori, potenciant un clima que propicia l’aparició de desastres naturals com els incendis.

Un dels principals problemes és l’abandonament del bosc i les poques zones de conreu que puguin limitar-lo. Això fa que els cossos de seguretat de Tordera hagin d’estar més a sobre d’aquestes zones a través d’una major gestió forestal. Eduard Caimel, cap del parc de bombers voluntaris de Tordera especificava que  sobretot a les urbanitzacions, s’hi està fent un bon control, malgrat les condicions meteorològiques.

caimel situacio boscos 1

Eduard Caimel també dona diferents consells per tal d’evitar situacions perilloses. En aquest cas, destaca la col·laboració i consciència ciutadana. És necessari avisar ràpidament als cossos d’emergència i seguretat en cas de veure qualsevol activitat negligent o alguna columna de fum. Caimel també destaca que, davant un incendi, la prioritat principal dels bombers són les persones i, per això mateix, cal seguir les indicacions dels bombers. Així ho demanava el bomber voluntari torderenc, Eduard Caimel.

caimel situacio boscos 2

Caimel, doncs, demana molta precaució ja que “és un estiu que es preveu molt mogut i Tordera no serà una excepció”.