La DGT incorpora 25 nous examinadors a Catalunya per reduir el temps d’espera per al carnet de conduir


La Dirección General de Tráfico (DGT) ha anunciat la incorporació de 25 nous examinadors a Catalunya (16 a la província de Barcelona, 5 a la de Girona, 2 a la de Lleida i 2 a la de Tarragona) per intentar reduir el temps d’espera per obtenir el carnet de conduir. Fonts del sector calculen que en aquests moments hi ha 50.000 persones a Catalunya pendents de poder fer l’examen. En paral·lel, un grup d’autoescoles ha denunciat que la DGT, segons ells en connivència amb diferents federacions catalanes d’escoles de conducció, continua aplicant el sistema Capa (acrònim de Capacitat de les Proves d’Aptitud), que a la pràctica esdevé un límit per a l’accés als exàmens, malgrat que hi ha una sentència de l’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) que ho impedeix. La sentència, del 24 de maig d’aquest any, és recurrible davant del Tribunal del Contenciós Administratiu.