Humana recull 19 tones de roba usada a Tordera


Segons dades de la mateixa Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 19.000kg de tèxtil usat a Tordera durant el primer semestre del 2019.

Aquest és un registre que equival a 37.000 peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge. Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

Tota la roba que es recull a Tordera és classificada a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès. El responsable de comunicació de la Fundació Humana Joan Carles Montes explica què es fa i quines són les destinacions de la roba.

humana

Amb tot això, Humana obté uns recursos econòmics amb el que es finança la pròpia activitat. A més, tots els beneficis es destinen íntegrament, segons assegura Montes, a projectes socials.