Aturem la C-32 satisfeta en aturar la prolongació de l’autopista. Territori presentarà recurs contra la interlocutòria del TSJC.


Les obres de prolongació de l’autopista C-32 entre Tordera i Lloret de Mar han quedat aturades per ordre del Tribunal Superior de Justícia. L’alt tribunal detecta deficiències en el nou estudi d’impacte ambiental que va permetre començar – fa més d’un mes – els treballs sobre el terreny amb tales de milers d’arbres.

L’entitat ecologista Aturem la C-32 que va impulsar el recurs, es mostra satisfeta amb la decisió perquè prenent-la, el TSJ ha considerat parcialment les seves demandes i conclou que aquest estudi ambiental, que avala el traçat escollit pel Departament de Territori, té deficiències. Entre d’altres, perquè no compleix la Llei del Canvi Climàtic.

Per això, suspèn cautelarment “l’executivitat” d’aquests tràmits i paralitza les obres per considerar que si s’acabés fent la prolongació i la sentència tombés el projecte, la carretera ja no es podria desmantellar perquè ja estaria construïda. Així ho valorava el portaveu de la plataforma Aturem les obres a la C-32, Jordi Gaitan.

Gaitan 1

Gaitan, s’ha mostrat satisfet amb la decisió i ha explicat el què li demana a partir d’ara a la Generalitat: és que deixi d’una vegada d’afavorir el privat i els peatges i les autopistes i pensin en una alternativa real per resoldre el problema de mobilitat que sigui sostenible i eficient.

Gaitan 2

Després de conèixer el contingut de la resolució de TSJC, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès un comunicat assegurant que donaran compliment a la interlocutòria. Tot i això, avancen que posen el cas en mans dels serveis jurídics per avaluar la possibilitat de presentar un recurs per clarificar alguns punts de la decisió de l’alt tribunal català. El Departament posa l’accent en què el TSJC no ha tombat el projecte constructiu, sinó que la interlocutòria suspèn l’executivitat de les resolucions d’aprovació de l’estudi d’impacte ambiental perquè considera insuficients les mencions i fonaments sobre la llei del canvi climàtic. Territori sosté que el nou projecte compleix els requeriments d’aquesta llei i defensa que el projecte augmentava i millorava tots els elements de protecció ambiental, sostenibilitat, protecció de la fauna i encaix paisatgístic. A més, afegeixen que el Govern “continua considerant” aquest projecte “de gran importància” per a la millora de la connectivitat del territori.