IniciAppEl CAP Tordera té actiu el pla d’actuació per prevenir els efectes...

El CAP Tordera té actiu el pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Servei Català de la Salut, conjuntament amb el Servei Meteorològic de Catalunya, i amb la col·laboració de les entitats municipalistes, tenen actiu, el Pla d’actuacions per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS).

Des de fa anys, s’han descrit els efectes negatius de les variacions tèrmiques sobre la salut. La calor excessiva i sostinguda comporta un augment de la mortalitat, especialment en la gent gran i les persones que tenen patologies cròniques intercurrents. Se sap que una calor elevada i sostinguda durant uns dies provoca un excés de mortalitat que varia entre el 12% i el 40% als països desenvolupats. 

La doctora López del CAP Tordera recomana un seguit de mesures bàsiques per afrontar les altes temperatures aquests estiu, com veure líquids i portar roba còmoda o fresca.

CAP estiu 1

Les persones majors de 75 anys i els nadons són els perfils més vulnerables davant les onades de calor. Ho explica la doctora López.

CAP estiu 2

 Durant l’any 2004, es va posar en marxa per primer cop el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que es va tornar a portar a terme durant els següents anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES