La Generalitat vol ampliar la dessalinitzadora de la Tordera


El Govern invertirà 150 milions d’euros fins al 2023 en la xarxa d’abastament d’aigua Ter-Llobregat, gestionada a través de la nova ATL pública. El pla d’inversió per als pròxims cinc anys duplica la inversió executada per l’anterior gestora privada, Acciona, entre el 2013 i el 2018, ja que va invertir 75 milions d’euros en la xarxa. El Govern també vol ampliar la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes, perquè multipliqui per quatre la seva capacitat, de 20 hectòmetres cúbics l’any a 80 amb una inversió de 250 milions d’euros. La inversió prevista en els 150 milions d’euros només contempla 300.000 euros per redactar el projecte constructiu. Els 250 milions d’euros sortiran de la tarifa de l’ATL i també del cànon de dessalinització de l’Agència Catalana de l’Aigua. Ho explica el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Calvet dessalinitzadora

La previsió és començar les obres el 2022 i que acabin entre finals del 2024 i principis del 2025.