Baixa l’atur en 103 persones a Tordera aquest juny


Baixa l’atur a Tordera i el Maresme durant el mes de juny coincidint amb la temporada alta de turisme. A Tordera, la xifra d’atur es troba al 16,93%, equivalent a 1.079 persones desocupades, 103 menys que el mes anterior.

En el conjunt de la comarca, l’atur ha baixat en 928 persones. Ara hi ha un total de 22.736 persones sense feina, amb una taxa que se situa a l’11,03%. Encara que amb menor mesura, durant el mes de maig les dades d’atur a la comarca ja van començar un descens que s’hauria d’allargar fins a l’octubre.

Pel que fa a Catalunya, el mes de juny ha registrat un descens del 3,72% de desocupats i un 2.07% a Espanya, les xifres més baixes des del 2008. El secretari general de Treball, Josep Ginesta, afirma que les dades d’atur del juny són “moderadament bones”.

dades atur                                                                                   

Per altra banda, la Seguretat Social  marca el rècord de 19.5 milions d’afiliats. Una xifra que no s’havia registrat des del juliol del 2007, just abans de l’explosió de la crisi. Una altra dada significativa és que el nombre de dones afiliades a la Seguretat Social segueix augmentant, ara representa el 46.37%. El balanç dels darrers 12 anys mostra que creix més el nombre de dones treballadores que el d’homes.