El Cercle Astronòmic de la Tordera organitza una xerrada i una observació amb telescopis a Hortsavinyà


El Cercle Astronòmic de la Tordera (CASTOR) organitza aquest dissabte al vespre una xerrada i una plantada de telescopis a Hortsavinyà. L’activitat començarà a les 8 amb un col·loqui explicatiu i la projecció d’un audiovisual al Punt d’Informació del Parc del Montnegre Corredor, per entendre millor l’observació posterior. Quan es faci fosc, es farà la plantada de telescopis davant de la Plaça de l’Escola d’Hortsavinyà. Segons l’organització es podrà observar planetes com Júpiter i Saturn, la lluna en quart creixent, nebuloses, galàxies, cúmuls estel·lars, així com algunes de les estrelles i constel·lacions més importants de l’hemisferi nord.

Hortsavinyà és un espai amb poca contaminació lumínica al nostre terme municipal que permet contemplar millor el cel amb el telescopi. Hortsavinyà és un espai amb poca contaminació lumínica al nostre terme municipal que permet contemplar millor el cel amb el telescopi. Josep Pujol, és membre del CASTOR.

observacio telescopis 1

L’entitat CASTOR deixarà els seus instruments a tots els participants per realitzar l’observació. Així doncs les persones que s’apropin a Hortsavinyà només hauran de portar sopar, cadires, roba d’abric i una llanterna poc lluminosa (amb un filtre vermell al focus per evitar enlluernar els altres).

observacio telescopis 2

Recordem l’observació amb telescopis a Hortsavinyà organitzada pel CASTOR serà el proper dissabte, 6 de juliol, a les 8 del vespre. Per participar-hi no cal inscripció prèvia.