Deu entitats gironines s’uneixen per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual


Deu entitats gironines s’han unit per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, millorar-ne la qualitat de vida i la de les seves famílies. Totes elles han creat l’associació Iura, que defineixen com una aliança “imprescindible” per estendre amb una única veu les reivindicacions del col·lectiu. Entre les entitats hi ha Aspronis entitat que treballa també a Tordera d’on procedeixen moltes persones ateses i també de la plantilla. Entre d’altres, Iura posa el focus en reclamar una llei d’acció concertada, reservada només per a entitats sense ànim de lucre, que eviti “la mercantilització dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat a Catalunya”. El Director General de la Fundació Aspronis, Francesc Duran ha explicat que les reivindicacions del sector social 

Aspronis

 La intenció és exercir d’interlocutor amb l’administració territorial en la defensa de les persones i sumar-se a la tasca que fa DINCAT a Catalunya com a entitat de segon nivell que agrupa a les entitats que ofereixen suports a les persones amb discapacitat intel·lectual. La nova associació gironina també vol generar opinió pública en el territori, informant i assessorant. La suma de les deu entitats d’Iura -oberta a acollir-ne més- ocupa més de 1.000 persones, de les quals la meitat tenen dificultats especials. Totes elles atenen més de 2.000 persones als seus centres d’adults i de nens.