L’Onada de calor registra temperatures rècord a Tordera


Tordera ha tancat l’onada de calor amb valors mai vistos durant un mes de Juny. Segons dades facilitades per diversos observadors meteorològics locals, les dades registrades aquests dies, són històriques un mes de Juny a Tordera i a Catalunya.  Hem tinguts temperatures  per sobre dels 30ºC des del 24 de juny i fins diumenge. El dia més calorós va ser divendres. Segons en Joan Ollé de Can Talleda, en aquest punt de Tordera (un dels més calorosos del poble) divendres van assolir una màxima superior als 40 graus. També divendres l’estació meteorològica de l’escola Vedruna va arribar a 39.9 graus i el també observador local Sergi Fontseca  va arribar a 39ºC el divendres 28 de juny, sent la màxima més alta des de què ell pren dades (any 1992).

Segons Fontseca, hem tingut dues nits tropicals, es diu així quan la temperatura mínima es per sobre dels 20ºC han estat els dies 29 i 30 de juny. Val a dir, que aquest valor de 40 graus a Tordera és un valor molt desmesurat, tenint en compte que som una població propera a la costa i la influència marítima hauria de suavitzar les temperatures tant d’estiu com d’hivern. Fontseca també apunta que divendres vam tenir unes humitats mínimes del 13% fet que va fer que el risc d’incendi forestal es trobés molt elevat. Les previsions meteorològiques apunten que el proper cap de setmana ens podria visitar una nova onada de calor, malgrat que no s’espera tan forta com aquesta.