285 persones de Tordera més grans de 80 anys es beneficien, actualment, del servei de Teleassistència


El servei de teleassistència al domicili ja arriba a un total de 195.962 persones grans o en situació de dependència de la demarcació de Barcelona. En aquest territori, la Diputació ofereix aquest programa social preventiu a 86.600 persones de 310 municipis.

285 torderencs i torderenques més grans de 80 anys es beneficien, actualment, del servei de Teleassistència. Els usuaris d’aquest servei tenen una polsera, un terminal o un penjoll amb un botó que, en pitjar-lo, connecta directament amb els centres d’atenció respectius, que donen una resposta immediata i en cas necessari mobilitzen unitats mòbils d’emergències. A més, en els últims anys, el programa de la Diputació i de l’Ajuntament ha incorporat nous dispositius com ara detectors de gas, foc i fum. També hi ha detectors de mobilitat, que disparen una alarma si la persona porta hores sense moure’s o si no obre la porta o la nevera durant dies. També hi ha dispositius per a persones amb dificultats de parla i oïda. A través d’aquest servei, la Diputació de Barcelona ha instal·lat 15.420 dispositius de seguretat per a la detecció de fum i caigudes o necessitats especials. La coordinadora del servei de Teleassistència a Tordera, Mar Julià, explica com funciona i recorda que la persona que el tingui l’ha de portar sempre posat.

penjoll teleassistencia 1

Quan algú sol·licita aquest servei, s’elabora una fitxa amb les dades de la persona, el contacte dels familiars més propers i, fins i tot, es pot deixar una còpia de les claus de casa a la Policia Local. Escoltem Mar Julià.

penjoll teleassistencia 2

El servei de Teleassistència per a majors de 80 anys es pot tramitar a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament, que és qui presta el servei a través d’un acord amb la Diputació de Barcelona.