IniciApp285 persones de Tordera més grans de 80 anys es beneficien, actualment,...

285 persones de Tordera més grans de 80 anys es beneficien, actualment, del servei de Teleassistència

El servei de teleassistència al domicili ja arriba a un total de 195.962 persones grans o en situació de dependència de la demarcació de Barcelona. En aquest territori, la Diputació ofereix aquest programa social preventiu a 86.600 persones de 310 municipis.

285 torderencs i torderenques més grans de 80 anys es beneficien, actualment, del servei de Teleassistència. Els usuaris d’aquest servei tenen una polsera, un terminal o un penjoll amb un botó que, en pitjar-lo, connecta directament amb els centres d’atenció respectius, que donen una resposta immediata i en cas necessari mobilitzen unitats mòbils d’emergències. A més, en els últims anys, el programa de la Diputació i de l’Ajuntament ha incorporat nous dispositius com ara detectors de gas, foc i fum. També hi ha detectors de mobilitat, que disparen una alarma si la persona porta hores sense moure’s o si no obre la porta o la nevera durant dies. També hi ha dispositius per a persones amb dificultats de parla i oïda. A través d’aquest servei, la Diputació de Barcelona ha instal·lat 15.420 dispositius de seguretat per a la detecció de fum i caigudes o necessitats especials. La coordinadora del servei de Teleassistència a Tordera, Mar Julià, explica com funciona i recorda que la persona que el tingui l’ha de portar sempre posat.

penjoll teleassistencia 1

Quan algú sol·licita aquest servei, s’elabora una fitxa amb les dades de la persona, el contacte dels familiars més propers i, fins i tot, es pot deixar una còpia de les claus de casa a la Policia Local. Escoltem Mar Julià.

penjoll teleassistencia 2

El servei de Teleassistència per a majors de 80 anys es pot tramitar a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament, que és qui presta el servei a través d’un acord amb la Diputació de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES