IniciAppObertes les inscripcions del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé (curs...

Obertes les inscripcions del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé (curs 2019/20)

Amb 20 anys de trajectòria, el Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé es prepara per un altre episodi: el curs 2019/2020. A partir d’avui ja està obert el període d’inscripcions per a les cinc àrees amb què compta: sensibilització, escola de música, escola de dansa, aula de teatre i aula de belles arts.

SENSIBILITZACIÓ és l’etapa inicial del CFA del Teatre Clavé i s’adreça a infants nascuts entre el 2013 i el 2016. Es tracta d’un espai en què els infants experimenten i descobreixen per ells mateixos disciplines artístiques com la música, la dansa, el teatre i les belles arts d’una manera lúdica i divertida i a partir d’un centre d’interès. Una proposta dissenyada i guiada per un equip format per professionals en pedagogia, magisteri, educació en el lleure i les diferents disciplines que ofereix el CFA, que posa l’accent en la formació artística, un element essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional dels infants.

L’escola de música, de nivell elemental, ofereix la possibilitat de cursar llenguatge musical, realitzat en classes col·lectives; assistir a classes individuals d’algun dels instruments que s’ofereixen (violí, violoncel,guitarra, piano o cant), així com també formar part d’un conjunt instrumental. Un cop acabat el nivell elemental, els alumnes tenen la possibilitat de realitzar les Proves d’Accés a un dels Conservatoris de Grau Mitjà de Catalunya. Així mateix, l’Escola també ofereix classes de llenguatge musical, instrument i conjunts instrumentals per a adults.

L’escola de dansa, també de nivell elemental, endinsa els alumnes en els llenguatges de la dansa clàssica, creativa i espanyola, a la vegada que en potencia la seva participació en projectes de creació en què es combinen diferents llenguatges artístics. Per al curs vinent, l’escola de dansa manté l’oferta adreçada a adults, que es va iniciar amb èxit el curs passat.

Juntament amb l’escola de música i l’escola de dansa, el Centre de Formació Artística també compta amb l’aula de teatre, un espai amb diversos grups d’alumnes que cursen expressió dramàtica, teatre, interpretació i/o clown. A l’aula de teatre es potencia el desenvolupament de les possibilitats expressives del cos i la veu; es treballen habilitats relacionals i empàtiques; s’explora la creativitat personal i col·lectiva, es descobreixen les eines de la improvisació i s’aprofundeix en el coneixement dels ingredients del llenguatge teatral.

Finalment, l’aula de belles arts proposa, des de fa diversos cursos, la fórmula mixta belles arts i expressió dramàtica adreçada especialment a infants i joves. Una combinació que pretén beure d’aquests dos llenguatges artístics amb l’objectiu d’aconseguir un procés d’aprenentatge més enriquidor per als alumnes que els doti de més eines i recursos creatius. El director del Teatre Clavé, Josep Navarro explica l’essència del centre de formació, i en destaca el treball transversal que fan les diferents disciplines.

Navarro centre formacio

Les inscripcions per al curs 2019/2020 ja estan obertes i es poden de manera presencial al Teatre Clavé i en horari de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h o bé omplint el formulari d’inscripció que hi ha penjat al web www.teatreclave.cat/cfa

ÚLTIMES NOTÍCIES