IniciAppJoan Carles Garcia és reelegit Alcalde de Tordera en ser el candidat...

Joan Carles Garcia és reelegit Alcalde de Tordera en ser el candidat de la llista més votada

Joan Carles Garcia ha estat reelegit aquest migdia Alcalde de Tordera per als pròxims 4 anys, durant el Ple de constitució del nou ajuntament. La sessió ha estat presidida, com és per llei, per la taula d’edat, formada pel regidor més gran i el més jove. A Tordera, aquesta vegada la taula d’edat ha estat presidida pel republicà Jesús Salto i el cupaire Oriol Serra. Tots els regidors han jurat el càrrec i, seguidament, s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde. Han presentat la seva candidatura a l’alcaldia Joan Carles Garcia de Junts x Tordera, Marta Paset d’ERC, Rafa Delgado del PSC i Míriam Rocabruna de Ciutadans. En contra no han presentat candidatura Salvador Giralt d’En Comú Podem, Xavier Pla de Més Tordera i Oriol Serra de la CUP. Seguidament s’ha procedit a la votació secreta en una urna tancada. Acabat el recompte, cap candidat/a ha aconseguit la majoria absoluta i s’ha proclamat alcalde, el candidat de la llista més votada a les eleccions del 26M, en aquest cas Joan Carles Garcia de Junts x Tordera. Aquest era el moment.

constitucio alcalde

Tot seguit han pres la paraula els representants dels partits polítics amb representació municipal.

El regidor de la CUP, Oriol Serra ,  assegura que el seu objectiu era fer fora el govern dels últims 24 anys a Tordera i que no ho han aconseguit. Serra responsabilitzava d’aquest fet al PSC, i la seva voluntat de fer govern amb Junts x Tordera. La CUP anuncia feina a l’oposició amb voluntat constructiva.

constitucio cup

Per la seva banda, el regidor de Més Tordera, Xavier Pla felicitava el nou alcalde. Més Tordera anuncia que aportaran en tot moment propostes constructives i en positiu.

constitucio Més Tordera

La regidora de Ciutadans, Míriam Rocabruna també felicitava el nou alcalde. Seguidament expressava la seva voluntat de fer un poble de tots i per a totes, amb una política transparent i justa. Rocabruna demana que el govern faci polítiques socials, econòmiques i urbanístiques dirigides a tots els ciutadans de Tordera.

constitucio Ciutadans

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt no va felicitar al nou alcalde, en coherència a la dimissió que li demana des de fa un any. Giralt es mostra molt crític amb el nou ajuntament i el resultat de les negociacions per formar un pacte d’esquerres. El regidor carregava contra el PSC, dient que havien comès un error històric.

constitucio En Comu podem

El regidor del Partit Socialista, Rafael Delgado, es compromet a treballar per Tordera amb exigència i responsabilitat. Delgado recorda que l’assemblea del partit els havia donat el mandat de negociar projectes viables de govern. Delgado vol un govern estable que treballi per a tothom i doni solucions de veritat i per això treballaran durant els propers 4 anys.

constitucio Psc

Per la seva banda, La regidora d’ERC+Gent de Tordera+Jovent Republicà, Marta Paset va donar les gràcies a totes les persones que han confiat en ells i va destacar la voluntat del seu partit de teixir una alternativa. Paset també afirma que faran una oposició constructiva i que treballaran per la independència de Catalunya, sense oblidar la transparència, l’equitat i la justícia social. Paset diu que no tothom s’ha cregut que un canvi a Tordera era possible.

constitucio ERC

Finalment, el reelegit alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va agrair a tothom que va confiar en ell. Garcia ha anunciat que segurament serà la darrera vegada que ho serà. El nou alcalde assegura que caldrà fer un govern fort, estable i rigorós. A més, va afegir que encara la nova legislatura amb il·lusió i amb l’objectiu de defensar la llibertat personal i el bé comú dels torderencs i torderenques. Aquestes són les paraules de Joan Carles Garcia.

constitucio Junts x Tordera

Ara, l’alcalde, Joan Carles Garcia i el regidor del PSC, Rafa Delgado obriran novament negociació per formar un govern estable. Unes converses que no es preveu que s’allarguin molt. S’espera que abans de finalitzar el Juny es puguin conèixer com es distribueixen les feines del govern entre els regidors. Els nous regidors de l’Ajuntament de Tordera són: per Junts x Tordera, Nadia Cantero i Pau Megias; per ERC+Gent de Tordera, Marta Paset, Maria Cinta Alcàcer, Jesús Saltó i Natàlia Pérez; pel Partit dels Socialistes, Jenifer Jansa; Per Ciutadans Míriam Rocabruna i per la CUP Oriol Serra.

Per altra banda, durant la presa de possessió, alguns dels regidors sobiranistes de Tordera han jurat el seu càrrec amb una fórmula a favor de l’autodeterminació de Catalunya,  tal com havia proposat l’AMI.

ÚLTIMES NOTÍCIES