L’assemblea de Junts x Tordera acorda obrir converses amb el PSC per formar govern estable. Tot apunta que Joan Carles Garcia serà dissabte reelegit alcalde.


Junts x Tordera, com a força més votada, ha afrontat el període de negociacions polítics amb la voluntat de poder formar un govern estable i amb garanties. En un comunicat de premsa expliquen que davant d’aquests escenari van iniciar converses amb les altres dues forces amb més representació, ERC i PSC.

Malgrat la negativa inicial d’ERC de negociar, Junts per Tordera va insistir en explorar aquesta possibilitat posant sobre la taula una alcaldia compartida. Aquesta proposta tampoc va servir perquè els republicans volguessin iniciar cap tipus de conversa. El candidat de Junts x Tordera i actual Alcalde, Joan Carles Garcia desvetlla que els republicans havien demanat que ell fes un pas al costat i no fos candidat. Proposta que Junts x Tordera va declinar.

Junts x Tordera pactes 1

Segons Junts x Tordera, amb el PSC les converses van ser fluïdes i constructives des del primer moment i van permetre deixar de banda les visions partidistes, posant per davant les necessitats i els reptes de futur de Tordera. Les converses amb el PSC han permès dissenyar un document de treball sòlid, ambiciós i realista. Joan Carles Garcia diu que ara s’obre una nova etapa on volen concretar un govern estable amb el PSC. Garcia confia que es pugui concretar durant aquest mes de juny.

Junts x Tordera pactes 2

L’assemblea de Junts x Tordera també va donar ahir el vistiplau a obrir aquesta negociació. La decisió de l’assemblea del PSC permetrà que el candidat de Junts per Tordera, Joan Carles Garcia, sigui proclamat alcalde, com a candidat de la llista més votada el passat 26 de maig.