12.600 torderencs estan cridats diumenge a les urnes. Tots els col·legis electorals estan a punt per a la celebració de les eleccions municipals


Els torderencs i torderenques convocats a les urnes a les eleccions municipals d’aquest diumenge són 12.600 les persones que vagin a votar es trobaran les paperetes corresponents a les 9 candidatures que concorren als comicis locals; Junts x Tordera, ERC-Gent de Tordera, PSC, En Comú Podem, PP, Moviment veïnal x Tordera, Ciutadans, CUP i +Tordera. L’electorat torderenc podrà exercir el dret a vot a les 20 meses electorals del municipi.

Els col·legis electorals es mantenen com les passades eleccions generals, per tant, escola Serra de Miralles, escola Ignasi Iglesias, Escola La Roureda i Institut Lluís Companys.

La jornada electoral començarà a les 8 del matí amb la constitució de les meses a càrrec dels presidents, vocals i suplents que van ser escollits per sorteig públic. Cada mesa electoral estarà formada pel president i dos vocals. La jornada electoral començarà a les 9 del matí i acabarà a les 8 del vespre quan començarà el recompte. La secretària municipal, Marta Portella explica que a nivell administratiu i de seguretat s’ ha preparat tot un dispositiu especial.

Marta Portella 1

Durant la jornada electoral, coincideixen les eleccions municipals i europees, això comportarà canvis, tal i com explica la secretària municipal.

Marta Portella 2

Marta Portella puntualitza que per votar cal presentar un document original d’identificació.

Marta Portella 3

A partir de les 20:00h es farà l’escrutini. Segons Portella està establert que primer es farà el recompte de les urnes de les eleccions europees i després es farà l’escrutini de les eleccions municipals.

Marta Portella 4

La secretària municipal recorda que durant la jornada de diumenge, l’Ajuntament de Tordera estarà obert per atendre els electors que tinguin alguna incidència amb el cens electoral i per consultes referents a les eleccions.