Tordera s’afegeix al projecte “Benvinguts a Pagès” i el dissabte 1 de juny arriba la primera fira de productes de proximitat i KM.0


L’Ajuntament de Tordera, juntament amb l’Associació de Comerciants de Tordera Centre, estan organitzant la I Fira de Productes de Proximitat i Km.0 pel proper dissabte 1 de juny.

Amb aquesta Fira es vol potenciar el consum del producte de proximitat i Km.0. Per aquest motiu s’està treballant en què hi hagi parades de productors d’horta, verdura i fruita fresca de proximitat, parades d’alimentació elaborada, artesania que treballi amb productes naturals. A més hi haurà una zona de degustació, tallers, tasts guiats, etc.

Aquesta nova actuació de dinamització comercial s’emmarca dins el cap de setmana “Benvinguts a Pagès” www.benvingutsapages.cat  Aquesta és una iniciativa de la Generalitat que s’emmarca dins el programa Catalunya Regió Europea de la Gastronomia i que es portarà a terme els dies 1 i 2 de juny per tot el territori català. L’objectiu és crear un cap de setmana de portes obertes a explotacions agrícoles i ramaderes que es complementarà amb propostes de restauració, allotjament i activitats, com aquesta  PRIMERA FIRA DE PRODUCTES DE PROXIMITAT I KM. 0  a Tordera , per tot el territori català.

Es tracta que el visitant s’apropi al món rural com a fet experiencial, que esculli una destinació per a passar-hi el cap de setmana, pugui gaudir d’una visita en una granja, conèixer el producte des de l’origen, comprar-lo si s’escau, i degustar-lo al restaurant o a les Fires i activitats que s’organitzen.

En el cas de Tordera s’han sumat a la iniciativa diferents propostes:

VISITES A EXPLOTACIONS:
ECOTRÀMEC Horta Ecològica
RAMADERIA JORDI TORRES Vedella Ecològica

RESTAURANTS
RESTAURANT CAN CASELLAS

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES:

I FIRA DE PRODUCTE DE PROXIMITAT I KM.0 Organitzada per l’Associació de Comerciants de Tordera Centre i l’Ajuntament de Tordera 1 DE JUNY DE 10:00 A 21:00
ALIMENTACIÓ DE PROXIMITAT AL MERCAT SETMANAL DEL DIUMENGE 2 DE JUNY DE 8:00 A 14:00

JORNADA DE PORTES OBERTES A LA COOPERATIVA AGRÀRIA LA BAIXA TORDERA 1 i 2 de Juny al matí.