Tordera registra 324 accidents laborals durant el 2018


El Maresme ha tancat 2018 amb un nou increment de la sinistralitat laboral. El nombre total d’accidents en el lloc de feina ha augmentat en un 2,28% respecte a l’any anterior. Tot i això, l’Índex d’Incidència, que és el que mesura el nombre de sinistres laborals per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, s’ha reduït en un 3,46%. La comarca, segons l’estudi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local, manté un Índex de sinistralitat laboral superior al provincial i al català

És el cinquè any consecutiu que el Maresme registra un increment de la sinistralitat laboral en termes absoluts. Concretament, al llarg de 2018 es van comunicar 3.716 baixes laborals com a conseqüència d’accidents a la feina, 83 més que l’any anterior. Aquest augment es va concentrar en els sinistres que van ocasionar ferides de pronòstic lleu a les treballadores i treballadors. En canvi, van baixar els greus i, sortosament, no es va registrar cap víctima mortal. De fet, el 99,41% del total d’accidents laborals a la comarca són lleus.

Per sectors econòmics, els serveis són els que registren un volum més important (el 64,65% del total). Segueix la indústria (18,27%), la construcció ( 14,99%) i l’agricultura (2,09%). La indústria és l’únic sector que, en el darrer any, va tenir una reducció de la sinistralitat i la construcció és el que va registrar un increment més destacat.

Les dades per municipis, indiquen que les poblacions amb un major Índex d’Incidència d’accidents són Teià, Montgat, Dosrius, Tordera i Caldes d’Estrac. I els municipis amb menor incidència són Tiana, Mataró, Sant Iscle de Vallalta, Calella i El Masnou. 

A Tordera es van produir 324 accidents laboral. 6 en el sector primari, 20 a la indústria, 24 a la construcció i 274 en el sector serveis. Per sexes, el percentatge és força igualitari entre homes i dones que pateixen un accident al nostre municipi.

L’Índex d’Incidència global a la comarca se situa en 3.673,97. Aquesta xifra és superior en un 12,8% al provincial i en un 6% a la mitjana catalana.