Poc seguiment a Tordera de la vaga de mestres i professors de l’ensenyament públic per revertir les retallades


Jornada de vaga unitària de mestres i professors a les escoles i instituts públics. A Tordera el seguiment de la vaga és molt poc significatiu. Només cal destacar l’escola Ignasi Iglesias on el seguiment és del 75% del professorat.

Els serveis mínims decretats preveuen un membre de l’equip directiu per centre, un docent per cada quatre aules d’infantil i primària, i un terç del personal a les llars d’infants.

A les aules d’educació especial hi haurà com a mínim un docent per cada tres aules.

Els mestres i professors reclamen tornar a la situació d’abans de les retallades, el 2010. Reivindiquen tornar a les 18 i 23 hores lectives a secundària i primària; també demanen que millorin les ràtios i augmenti la inversió.

El govern replica que no pot injectar els diners que demanen els sindicats perquè té el pressupost prorrogat. El director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Ignasi Garcia Plata, ha fet aquesta proposta des de la Xarxa.

Ignasi Garcia

Pels sindicats, la situació de l’educació pública és “greu”, i afirmen que respecte al 2010 hi ha 62.939 alumnes més per a només 329 docents més, i el pressupost del departament està per sota del del 2010.