Baixa en 60 persones el nombre d’aturats a Tordera el mes d’abril


L’observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme acaba de fer públiques les dades d’atur del mes, amb una taxa del 16,25% per a Tordera. El municipi registra 12183 persones aturades, 60 menys que el Març. Tordera figura entre les tres que registren una dada més elevada d’atur, per darrera de Pineda de Mar i Santa Susanna. La mitjana comarcal és del 11,73% i manté una elevada feminització.

Tot i que el descens de l’atur el mes d’abril ha estat molt repartit, ha tingut més incidència, tant en números absoluts com en percentatge, entre els menors de 44 anys. A nivell sectorial, l’agricultura és la que percentualment ha experimentat una reducció més destacada (10,59%), seguida dels serveis (6,37%), la indústria (2,07%), col·lectiu SOA (3,05%) i construcció (0,06%).

La reducció de les xifres d’atur també ha estat la tònica general a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya, però, en aquesta ocasió, el descens ha estat més destacat al Maresme, una comarca que manté una taxa d’atur superior en més d’un punt a la provincial i a la catalana.