La corporació s’adhereix a la campanya mundial Nursing Now que busca per apoderar la infermeria


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) s’ha unit oficialment a la campanya mundial Nursing Now (La infermeria ara) impulsada pel Consell Internacional d’Infermeres (CIE)i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que busca enfortir el paper de la infermeria en els sistemes sanitaris de tot el món. Per això aquesta iniciativa vol demanar a governs, professionals sanitaris i usuaris dels serveis que valorin més a les infermeres i apostin pel seu lideratge per millorar la salut de la població.

Des de la direcció d’Infermeria de la Corporació s’han marcat quatre línies de treball per alinear-se amb els objectiu que marca aquesta campanya mundial. En primer lloc, donar visibilitat al rol de la infermeria des de tots els àmbits assistencials i apoderar els professionals per aconseguir el reconeixement de la professió. En segon lloc, designar infermeres referents i gestores de casos en l’atenció primària i hospitalària per donar resposta a les necessitats dels pacients i familiars des d’una visió més global. També fomentar la formació i finalment treballar en la difusió de les bones pràctiques entre la ciutadania perquè la població conegui on i com actua la infermeria. En aquest cas, el programes Salut i Escola o els tallers d’higiene de mans a les aules, en serien dos clars exemples.

La campanya Nursing Now vol aconseguir que governs, professionals sanitaris i usuaris dels serveis valorin més les infermers i apostin pel seu lideratge per millorar la qualitat dels ciutadans i la millora de la salut de la població.