Una plataforma reclama una nova gestió ferroviària a la costa del Maresme


Preservem el Litoral vol que ADIF i RENFE formin part d’una taula per dissenyar una nova gestió de la costa del Maresme. D’aquesta manera, entre totes les parts es podria consensuar actuacions com la protecció de la via de tren que cada vegada que hi ha un temporal queda afectada, especialment el tram entre Mataró i Vilassar.

Des de la plataforma destaquen que fer una actuació de la via del tren és important per preservar un servei públic, sobretot després que els darrers temporals han tornat a demostrar que hi ha trams a línia del Maresme on cal fer una actuació urgent. Per aquest motiu, creuen que els dos administradors de Rodalies haurien de formar part de la taula interdisciplinària del litoral que proposen per consensuar una posició, ja que actualment ADIF aposta per fer una escullera i, en canvi, Costes de l’Estat vol fer un mur per protegir la via. 

La creació de la taula interdisciplinària està inclosa dins el manifest per un pacte pel litoral del Maresme que la plataforma Preservem el Litoral va tirar endavant el passat febrer. De moment, s’hi han adherit una quarantena de científics però cap polític.