L’Hospital de Blanes acull una recollida signatures per demanar al Ministeri de Ciència una estratègia nacional d’investigació en càncer


L’Hospital Comarcal de la Selva (Hospital de Blanes) acull avui dimarts una recollida de signatures que està duent a terme l’AECC-Catalunya contra el Càncer per demanar al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que estableixi una estratègia nacional d’investigació en càncer que permeti duplicar el pressupost destinat a la investigació oncològica i promocionar el desenvolupament i la retenció del talent investigador que es registra al nostre país. De fet, l’acció alerta la a la ciutadania que si avui parés la investigació, l’any 2030 al  món 1 persona moriria de càncer cada dos segons.

A l’entrada del centre hospitalari hi haurà instal·lat un mòdul informatiu que servirà d’escenari els treballadors i voluntaris de l’AECC-Catalunya contra el Càncer per explicar  mitjançant uns experiments molt senzills què és la Recerca Translacional en l’àmbit biomèdic i per a què serveix l’encapsulació de medicaments, elements clau per defensar que els poders públics aportin els mitjans humans i econòmics necessaris perquè la investigació sigui el motor principal per aconseguir que el càncer derivi en malaltia prevenible, curable o cronificable.

L’AECC-Catalunya contra el Càncer a la província de Girona ha registrat fins a la data més de 2000 signants presencials i es fixa l’objectiu immediat d’assolir 8.000 signatures (500 mil a tot l’Estat), remarca que potenciar la investigació en les causes, la prevenció, la detecció precoç i els tractaments del càncer, resulta essencial per contribuir al control de la malaltia fins aconseguir que el càncer es pugui curar o es pugui transformar en una malaltia crònica amb un elevat índex de supervivència.