Moltes novetats a la tercera edició de la Diada d’emergències de Tordera


L’Ajuntament de Tordera va organitzar pel dissabte 4 maig, durant el matí, la tercera diada dels cossos d’emergències a Tordera. Aquesta és una diada oberta a tothom que té com a principal objectiu, donar a conèixer a la població, i molt especialment als nens i nenes, quin són els cossos de seguretat i emergències que treballen al municipi i els que no son tan visibles però també participen de la societat i, així, poder explicar-los, de manera didàctica, quines són les seves tasques i funcionament que tenen. Durant el matí tots els visitants han pogut conèixer de ben a prop el cos de la Policia Local de Tordera, Protecció Civil, Bombers, Mossos d’esquadra amb diferents unitats que treballen al territori, com el rescat de muntanya o aquàtic, Servei d’emergències mèdiques. Una de les novetats principals d’aquesta diada ha estat la presentació especial de drons i, per altra banda, la Policia Local ha presentat una moto totalment elèctrica que contribueix al mediambient. La regidora de Via Pública Sílvia Català qualificava la diada com a “un gran èxit” i ens informava de totes les novetats d’enguany a la Diada d’emergències.

balanc diada 1

Durant la diada també es van realitzar simulacres d’actuació.  Per una banda, una exhibició de gossos de recerca de persones, organitzada per protecció civil. Aquest any, el simulacre d’accident també estava ambientat en Tordera. Ja que, tal i com explicava la regidora Català, la zona es troba propera a camps d’avionetes. Així, un simulacre d’accident d’avioneta amb la intervenció dels cossos d’emergència en directe. A més, els infants van poder participar activament de la diada a través d’una ruta pels cossos d’emergència que exposaven. Fins a 350 infants van aconseguir el carnet de Mini auxiliar. Una iniciativa que explica la regidora Sílvia Català.

balanc diada 2

La zona del mercat de la carretera de Fogars va ser l’escenari de la 3a diada dels cossos d’emergències a Tordera de 10 a 14h. Durant l’entrevista a Ràdio Tordera, la regidora acabava animant als futurs organitzadors a seguir amb aquesta tasca educativa.